Montserrat Nadal i Prats. Amb la tecnologia de Blogger.
RSS

L'ILLA DE LES TORTUGUES

CINQUÈ TROS
...plomes semblants a les dels ocells que havien vist a la platja i uns collarets fets de les pedres del fons del llac.
- Què feu a la nostra illa?
Els van dir els desconeguts.
La iaia Trini es va presentar. És el primer que s’ha de fer quan coneixes algú i també a en Joan i la Gemma i els va explicar que anaven buscant una illa on poder veure tortugues.
Les persones baixetes eres els habitants de l’illa, quasi mai rebien visites i estaven molt contents de veure’ls.
- Aquí hi tenim quasi de tot i de tortugues no ens en manquen, és més, aquesta nit han de sortir dels seus ous les cries de tortuga. Si us voleu quedar amb nosaltres us les ensenyarem.
Els van dir amb molta amabilitat els nous coneguts.
En Joan, la iaia Trini i la Gemma estaven entusiasmats. No s’ho podien creure. Quina il•lusió veure com naixien les tortugues.
Van acceptar la invitació i tots plegats van fer un bon sopar i de postres van compartir les “xuxes” que encara els quedaven i aquelles persones baixetes que mai no n’havien menjat les van trobar d’allò més bones. És clar, és que les “xuxes” son molt bones.
A mitjanit es van dirigir tots cap a la platja i van veure com la sorra començava a bellugar. La iaia Trini, en Joan i la Gemma estaven molt nerviosos esperant el que s’imaginaven. De sobte per entremig de la sorra van anar apareixent uns capets petis, molt petits, amb els ullets tancats i unes closques també molt petites. Eren les tortugues que naixien. Tots estaven meravellats. Les tortuguetes es veien perfectament perquè era nit de lluna plena i la platja estava molt ben il•luminada, els estels brillaven intensament, semblava que ho feien expressament perquè les tortuguetes trobessin el camí cap a la mar.
Algunes tortuguetes es despistaven i en Joan i tots els que eren a la platja, les ajudaven a arribar a l’aigua agafant-les molt suaument per no fer-los mal.
- Quina nit més màgica... Això de néixer si que és una aventura!...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada